logo

facebook icon small youtube logo small logo instagram

 9a

Alberta i Canada har vi et meget bra sted for svartbjørn jakt, elg jakt og ulve jakt.

 

 

Svartbjørnjakt

Det jakter vi langt nord i Alberta, syd for Wood Buffalo National Park og nord for Slave Lake. Der er det meget store ubebodde områder. Suksessen for bjørnejakt i våre områder er veldig høy, på ca 175 - 200 prosent. Det vil da si at alle får skutt sin første bjørn og at de som ønsker bjørn nummer to nesten alltid får skutt den også. De to siste årene har alle fått skutt de bjørnene de ønsket i løpet av jakta. Bjørnene i dette området har normalt en bra størrelse og finnes i flere farger. I den første gruppen i 2015 skjøt 9 jegere 9 bjørner første kvelden. Etter fire dager hadde de samme 9 jegerne skutt 18 bjørner og en ulv. I 2016 ble det skutt syv bjørner første kvelden. Totalt skjøt 17 jegere 33 bjørner. Våren 2019 skjøt 14 jegere 28 bjørner. Det forteller at vår samarbeidspartner har et meget bra område med et meget bra opplegg.

Vi blir hentet på Edmonton flyplass og kjørt til jaktområdet. Her jakter vi i seks dager før vi blir kjørt tilbake til Edmonton for overnatting på et motell siste natten. En kan enten jakte på åte eller ved "spot and stalk". Det kan også jaktes fra båt på elva, dette ved at en reiser sakte nedover elva med en båt. Forsøker da å jakte på de bjørnene en ser langs elva. Dette under forutsetning av at det er nok vann i elva. Den beste tiden for svartbjørnjakt er om våren, men den kan også jaktes på om høsten. Ulv kan også jaktes under bjørnejakta. 

Det er stort sett to jegere på en guide. Transporten skjer med biler, motorsykler eller båt. Overnatting skjer i oppvarmede telt under forutsetning av at det ikke er for tørt i området. Det er egen kokk i leiren slik at det alltid er gode måltider.  

Flåing og ivaretagelse av trofeene, samt levering til taxdermist blir ivaretatt av firmaet ved at jegerne blir kjørt til taxidermisten og får da selv lage den avtalen de ønsker. En kan da selv bestemme hva en ønsker med trofeet. Om en ønsker det behandlet og sendt til Norge for videre preparering, eller om en ønsker alt utført i Canada. De fleste velger da å få det utført der borte og fraktet i en felles kasse til Norge.

En av eierne av firmaet er svensk. Han er alltid med ved henting og bringing på flyplassen. Han er også med i campen som guide. 

Vi vil forsøke å ha norsk reiseleder på noen av turene, stort sett den første turen. Lyddemper er forbudt i Canada.

Det er flere populære nasjonalparker i områdene opp mot Rocky Mountains. Nasjonalparkene Banff og Jasper er bare to av mulige reisemål.


202

Jakt i seks dager fra 28 mai - 02 juni. Kjører fra Edmonton til campen den 27.05 og retur fra campen den 03.06. Bør ankomme Edmonton dagen før den 26.05 og tidligst reise hjem dagen etter den 04.06.2023.

 

Dagraten inneholder følgende:

 • Service fra en guide pr 2 jegere
 • Service fra flåere og camp personell
 • Full forpleining med mat og drikke i campen (ikke alkoholholdige drikker)
 • Henting og bringing ved Edmonton flyplass
 • Lisens for to svartbjørner

 

Dagraten inneholder ikke:

 • Trofeavgifter utover to svartbjørner
 • Lisens for en ulv/Coyote
 • Evt hotell og leiebil før og etter jaktturen
 • Tips er veldig vanlig i USA og Canada, og er en del av lønnen til guidene.
 • Dipping, packing, taxidermy arbeid (utføres av eget taxidermistfirma)
 • Frakt av trofeer hjem betales av kunden
 • Evt avgifter for å reise med våpen

 

Pris kr 44900,-
                        
Ulv/Coyote    USD 250. Anbefaler at det forhåndsbestilles.
Evt. ledsager USD 1000


Ulvejakt 

Denne jakta foregår på vinteren når det er meget kaldt, pelsen er da på sitt beste. Vi jakter i det området i Canada som det statistisk har den største bestanden av ulv. Området heter Alder Flats og ligger ikke svært langt fra Calgary. 

 

2 3c 5 6

Katalog

La drømmene slippe til...
Last ned vår nyeste katalog her

Lik oss

Info

Safari Max A/S
Erling N. Skogheim
Stasjonsvegen 3G
2340 Løten

Telephone: 
+47 926 51 377

E-mail: post@safarimax.no

Nyhetsbrev

Reisegaranti

rgf logo sortBraVO Norge

 

 

 

sciPakkereisenemda