logo

facebook icon small youtube logo small logo instagram

7b

I vakre og ville Alaska har vi tilgang på fiske for den som ønsker seg en virkelig villmarksopplevelse.

 

Det kan fiskes både i sjø, innsjø og elver.  

FISKE LANGS LAKE CREEK I ALASKA
 
En eventyrlig fisketursom starter og slutter i Anchorage. Fiskerne forflytter seg langs Lake Creek med båt, og fisker fra elvebredden. Elven går ut fra Chelatna Lake ved foten av Mt.McKinley. Camper langs elven på kveldene, turen er på ca 10 – 11 mil, og kan være på 5 eller 7 dager.
 
Fiskeslagene er mange, alle fem laksetypene går også opp i denne elva. king salmon i juni og juli, sockeye og chum salmon i juli og silver salmon i august. Stor regnbueørret fiskes gjennom hele sommeren.
 
Priser:
7 – dager kr 18400,-
5 – dager kr 15400,-
Fiskelisens: kr 300, - 500,-
 
Prisene inkluderer transport fra Anchorage t/r - fiskeområdet, båt, overnatting, mat, og guide.
 

Eventyrlige Alaska er vilt og vakkert slik jegere og fiskere ønsker det. Et eldorado for de fiskeinteresserte. Det er veldig mange elver i Alaska. Men det er viktig å finne de riktige stedene for fiske.

En kan oppleve naturen nært under oppholdet, de store Grizzlybjørnene er også å se langs elvene. Mange andre arter kan også sees av det rike dyrelivet. ElgeneFisketurene her kan legges opp etter eget ønske eller vi har flere pakkeløsninger i veldig mange elver over hele Alaska. Fisketurene foregår ved at fiskerne blir hentet på avtalt flyplass og deretter flydd ut til elven hvor rafteturen starter. Fisket foregår ved stopp på utmerkede steder for fiske langs elven. Om kveldene settes det opp en teltcamp hvor overnattingen skjer. Etter endt fisketur blir fiskerne hentet og flydd ut til samme flyplass igjen. Vår samarbeidspartner her har drevet guiding for fiske i over 20 år. Logistikken tar vi og fiskerne tar seg av fisket. Fisket foregår ved at det raftes nedover elvene og en fisker underveis på gode steder. Overnatting i teltcamper underveis. En intens naturopplevelse hvor en er tett på naturen. 5 – 7 dager er mest benyttet men kan forlenges med flere dager om ønskelig. i Alaska er verdens største.

Han har fiske i mange av de beste elvene i hele Alaska, Alaska Range, Western Alaska og Katmai Region.

Alaska Range er områdene som en kan komme til direkte fra Anchorage

Lake Creek ved foten av Denali (Mt.McKinley)er en av de. Det er en fisketur på ca 70 km langs elven. Det er ut fra Anchorage hvor en blir hentet og kjørt tilbake etter fisket er over. Beste tid for King Salmon er her fra 10 juni til den 13 juli. Silver Salmon fra 25 juli til den 20 august. Regnbueørret finnes i store mengder i hele elva hele sommeren. Elva egner seg bra for fluefiske.

Talachulitna River starter ved Judd Lake ved foten av Tordillo Mountains i Alaska Range regionen. Elven har krystallklart vann og turen er på ca 60 km langs Talachulitna Creek og Talachulitna River. Ikke veldig langt fra Anchorage og elven kan fiskes med både flue og spinner. Regnbueørret og alle lakseartene kan fiskes her.

Stuyahok River er en liten elv for både flue og spinner og ikke så mange fisker her. Ca 40 km er turen her og det er i området ved Lake Clark National Park. Den er veldig rik på regnbueørret men den er noe mindre i størrelse enn i de andre elvene. Også King og Silver finnes her.

Western Alaska som ligger i kystnære områder i vest. Alle fem lakseartene finnes her, regnbueørret normalt i størrelse 16 – 24 tommer. Her er det ut fra Bethel som er en times flytur fra Anchorage som stort sett er stedet for henting/bringing.

Kisaralik River er i uberørt natur slik den har vært de siste 25 årene. Regnbueørret og laksefisket her er veldig bra. Elven kan kun nåes via fly og den kan kun fiskes ved å rafte den. Derfor er det normalt ikke mange som fisker her, det er ingen camper ved elven. Flyturen fra Bethel og ut til Kisaralik Lake hvor fisketuren nedover elva starter er på ca 100 km. Det er en elvestrekning på ca 80 km som blir raftet og fisket på vestover fra Kisaralik Lake langs den vakre og uberørte Kisaralik River gjennom Kilbuck Mountains. Det er et rikt dyreliv i området med både elg, bjørn, rein og ulv.

Det er normalt en åtte dagers tur som enkelt kan forlenges da fiskemulighetene er like ved teltcampene.

Arolik River er en legendarisk elv som må oppleves. Det er ingen etablerte camper langs elven. Denne lille elven med klart vann er svært lite benyttet av andre. Fluefisket her er utmerket og alle fem artene av laks finnes her, regnbueørret, stor grayling og artic char. Fisketuren starter ved Arolik Lake og ender ved Bering havet en strekning på ca 50 km. Det er ca en times flytid fra Bethel.

Aniak River er en opplevelse, alle fem laksetypene er her samt regnbueørret i størrelse fra 17 – 24 tommer. Det er en av de elvene lengst mot nord som har regnbueørret for fluefiske. Elven produserer mye fisk. Etter en flytur fra Aniak til Bell Creek hvor fisketuren starter. I første delen er det bra med artic garyling i den krystallklare elven. Lengre nede i elven er det regnbueørret og dolly varden. Det er noen camper og andre som benytter denne elven.

Kwetluk River er et fiske tilbake i tid. Regnbueørret i store mengder, det er ingen camper eller andre som normalt opererer på denne elven. En blir her flydd ut fra Bethel ca 110 km østover til Boundary Lake. Det starter med dolly varden og grayling og går over i områder med veldig bra fiske for regnbueørret i størrelse 14 – 21 tommer. Det  er også king, chum og silver salmon her. En kan ikke forvente å se andre fiskere her.

Katmai Region er ved Alaska Peninsula sør vest i Alaksa . Vannet kommer fra Aleutian Range. Fisket starter oppe ved King Salmon. Fisket starter i fjellene og ender i lavlandet. Regionen innehar den største beholdningen av Sockeye Salmon i verden. Normalt er fisen stor i dette området.

American Creek er en opplevelse den renner gjennom tre forskjellige økologiske soner. Den har en stor variasjon i fiskesituasjoner. Rafte nedover elven i båt er den eneste måten å komme til denne elven for fiske. Turen går ut fra byen King Salmon med bush fly nordøstover til Hammersly Lake  Det er en tur på ca 50 km vestover før den svinger sørover gjennom Walatka Mountains og renner ut i Coville Lake. Det er store mengder regnbueørret og arctic char i elven. Regnbueørreten er svært stor i denne elven og kan bli opp til 30 tommer men hovedmengden er på 18 – 25 tommer. Også arctic char kan bli stor. Store mengder av Sockeye Salmon trekker gjennom elven. Det er en anstrengende tur med utfordringer som de i båten må være klar over. Men den gir store opplevelser ved at det ofte sees bjørn, ulv, elg osv.

Alagnak River gir en avslappende opplevelse ved båtturen og fluefisket. Det er vakkert i området den renner ved Walatka Mountains ca 60 km vest og nord. Stor regnbueørret 15 – 22 tommer finnes i de øvrige delene av elven på tørrflue og nymfer. Oppgangen av Sockeye Salmon er en av de største i verden. Også alle de fem artene av Pacific Salmon finnes her. Dolly varden, char og arctic grayling er det også her. Mulighetene for å se bjørn under turen er stor. Både flue og spinner er utmerket her.

Moraine Creek båt tur er utmerket for den største regnbueørreten i Alaska er her. Elvestrekningen er ikke så lang som de andre turene, men en kan påregne regnbueørret opp til 32 tommer på flue her. Hovedmengden vil være på 18 – 24 tommer. Det er høyland tundra område og egner seg godt for sensommerfiske, men også for tørrflue tidlig på sommeren. Det er fiske på bankene og med vadere som egner seg her. Turen er eksotisk med en fantastisk utsikt.

 
 

​ Fiske i Alaska Fiske i Alaska Fiske i Alaska Fiske i Alaska

Katalog

La drømmene slippe til...
Last ned vår nyeste katalog her

Lik oss

Info

Safari Max A/S
Erling N. Skogheim
Stasjonsvegen 3G
2340 Løten

Telephone: 
+47 926 51 377

E-mail: post@safarimax.no

Nyhetsbrev

Reisegaranti

rgf logo sortBraVO Norge

 

 

 

sciPakkereisenemda